0

12. Sınıf Trafik Güvenliği   2. Dönem 2. Yazılı Sınav Soruları 2015/2016  yılı son haliyle, Seviyeye Uygun hazırlanmış kaliteli ve özgün sorular. Bu sorulara çalışarak sınava hazırlanın arkadaşlar. Sitemizde bulunan diğer soruları da kontrol edebilir ve onlara da çalışabilirsiniz. En azından yarısı tutar değil mi:)

Bazı dersler ancak çok çalışarak başarılır. 12. Sınıf Trafik Güvenliği  konusunda başarıya ulaşmak için için gemi azıya almak, geceyi gündüze katmak, ve çok örnek soru çözmek gerekir:)


Sizler için 12. Sınıf Trafik Güvenliği  dersini kolaylaştıracak güzel bir sınav örneği paylaşıyoruz.  Unutmayı arkadaşlar, matematik dersi ihmale gelmez... Hepiniz biliyorsunuz ki iyi çalışmak, bol soru çözmek başarılı olmanın en temel yoludur. Bu 12. Sınıf Trafik Güvenliği  2. Dönem 2. Yazılı Sınav Soruları Kaliteli ve Özgün çalışması sizler için başarıya giden en önemli tekniklerden biridir.


Şimdiden bol şans sizlere...

A )- Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y harfi koyunuz.(5X4 =20 PUAN)

 (    ) 1. Kopan uzvun kaybı kişide fiziksel görünüm bozukluğuna, işlev kaybına ve ruhsal sorunlara neden olabilir.
 (    ) 2. Şokta ilk yardımcı, yaralının/hastanın başını 30cm kadar yukarı kaldırarak altına destek  (çarşaf, battaniye, yastık, katlanmış kıyafet vb. ) koyar.
 (    ) 3. Yabancı cisimle yaralanmada, ilk yardımcı; vücuda yabancı cisim batmışsa bu cismi çıkarmaya çalışmadan kalın pansuman malzemesi kullanarak cismi sabitlemeli ve zaman yitirmeden yaralının en yakın sağlık kuruluşuna naklini sağlamalıdır
(    )  4. İlk yardımcı en az Temel İlk Yardım Eğitimine katılıp  “ilkyardımcı sertifikası” almış kişidir.
(    ) 5. Göze yabancı cisim batmışsa ilk yardımcı; göze batan cismi çıkarmadan çıkarmaya çalışmadan sabitler ve zaman yitirmeden ve yaralının en yakın sağlık kuruluşuna naklini sağlamalıdır.

B- ) Aşağıdaki soruları dikkatle okuyup doğru seçeneği işaretleyin ( Her soru 4puan 20x 4=80 PUAN)

1-’Herhangi bir kazada yaralanan ya da hastalanan kişiye, profesyonel sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, kişinin durumunun kötüye gitmesini önlemek ve hayatının kurtarılmasını sağlamak amacı ile olay yerinde ,tıbbi araç ve gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar.’’
Yukarıda verilen açıklama aşağıdakilerden hangisine aittir?
A)İlk yardım                 B) İlk yardımcı             C) Acil yardım             D) Acil tıbbı yardım    

2- Aşağıdakilerden hangisi acil yardımla ilgili değildir?
A) Alanında uzmanlaşmış sağlık personelİ tarafından uygulanır               
B) Tıbbı araç ve gereç kullanılır
C) Olay yeri, ambulans ve sağlık kuruluşunda uygulanır                    
D) Tıbbı araç ve gereçsiz uygulamaları kapsar

3- Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın amaçlarından biridir?
A) Yaralının/hastanın durumunu kontrol altına alarak kötüleşmesini engellemek
B) Yaralının/hastanın yalnız kalmasını sağlamak
C) Yaralının/hastanın acilen sıvı gıda almasını sağlamak
D) Yaralının/hastanın evine gitmesine yardımcı olmak
  
4- Aşağıdakilerden hangisi ‘’Yaralanma/ hastalanma olayına tanık olan kişiden başlayarak tedavinin tamamlanacağı hastaneye kadar gerçekleştirilen bakım ve uygulamaların tümü ‘’ ifadesinin karşılığıdır.
    A) Güvenli ilk yardım                                    B) İlk yardım uygulaması
    C) Acil tıbbi yardım                                      D) Yaşam kurtarma zinciri

5- Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmeliğin 10. Maddesinde yer alan listeye göre aşağıdakilerden hangisi taşıtlarda bulundurulması gereken ilk yardım malzemelerinden biri değildir?
    A) Üçgen sargı                                B) Oksijen maskesi
    C) Esmark Bandajı                           D) Çengelli iğne

6- Sürücülerin kazalara sebep olmasının nedenleri hangi şıkta doğru verilmiştir?
A) Trafik kurallarına uymamaları                                                          
B) Dikkatsiz davranmaları
C) Hızlı, alkollü, yorgun, uykusuz ve aceleci taşıt kullanmaları                 
D) Hepsi

7- Yayalara ait en yüksek kaza oranına sebep olan davranış hangisidir?
A) Yola aniden çıkmak                                                
B) Kırmızı ışıkta geçmek
C) Araçlara ilk geçiş hakkını vermemek                        
D) Yolda oyun oynamak


8- Otomobil, yerleşim yeri içinde en fazla ne kadar hız yapabilir? 
A) 50 km/s                   B) 120 km/s                 
C) 80km/s                    D) 90 km/s  

9- Herhangi bir neden dolayı damarlarda dolaşan kanın ,damardan dışarı akmasına ne denir.?                                                                                     
A) kanama                   B) şok                          C) Kaza                                   D) kırık 

10- Derinin  ve deri altındaki dokuların aşırı sıcak, soğuktan, kimyasal maddelerden  radyasyondan etkilenip tahrip olmasına ne denir ?
A) İç kanama               b) Dış kanama                          
c) yanık                        d) yaralanma

11 - Hangi yanıklar daha büyük ve belirgin iz bırakır? (4p)
A) Birinci derece yanıklar                      B) Üçüncü derece yanıklar   
C) Güneş yanıkları                                 D) İkinci derece yanıklar

12- Aşağıdakilerden hangisi burkulan bölgeye yapılacak ilk yardım uygulamalarından biri değildir?
A) zedelenen bölgeye buz ve soğuk uygulanır.
B) burkulan eklemin altına 10-15 cm yükseğe kaldırılarak dinlendirilmelidir.
C) burkulan eklem elastik bir bandajla fazla sıkılmadan sarılır.
D) Burkulan bölge hemen sıcak su ile yumuşatılır.

13- Yanık yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi tatbik edilir?
A) Buz                        B) Alkol                    
C) Salça                         D) Limon suyu

14- Aşağıdakilerden hangisi şok'un belirtilerinden değildir.
A)Halsizlik, bitkinlik,                                                     
B)Hapşırma, öksürme ve vücutta şişlik
C)huzursuzluk, şaşkınlık, endişe ve korku hissi,   
D)vücut ısısının düşmesi ve titreme,

15- Çıkıklar hangi tür eklemlerde daha sık görülür.? 
A) Oynamaz eklemlerde                       B) Yarı oynar eklemlerde
C) Oynar eklemlerde                            D) Sadece kalça ekleminde

16- Kazada kasların aşırı gerilmesi sonucu kası oluşturan liflerin bir bölümünün yırtılmasına ne denir? 
A) kırık                        B) çıkık                        
C) zorlama                   D) burkulma 

17-Aşağıdakilerden hangisi 3. derece yanıkların belirtilerindendir?
A) Üst deri hafifçe kızarmıştır.                          
B) üst deri kızarmış bunun üzeri su toplamıştır.
C)Yanan vücut bölgeleri kömürleşmiştir.            
D) Deri ile kemik arasındaki yumuşak doku zarar görmüştür.

18- Kırık ve çıkık bölgesine ilk yardım olarak aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır?
A) Kuvvetli masaj                                
B)Sürekli buzla ovma     
C) Turnike uygulama                                        
D) Hareketsiz kalmasını sağlama

19- Aşağıdakilerden hangisi trafikte olmaması gereken ruhsal kurallardan değildir?
A)Ruhsal yapısı bozuk olan biri kullandığı aracın üstünlüğünü kendinde zanneder.
B)Alkol ve uyuşturucu sürücülerin ruhsal yapısını bozar.
C)Ruhsal yapı sürücülükte çok önemlidir. Çünkü sürücüleri trafik kurallarını çiğnemeye iten önemli neden ruhsal    yapılarının kural çiğnemeye elverişli olmasıdır.
D)Trafikte araç kullanan sürücüler, birazda bencil olmak zorundadır.

20-Vücutta belli bir oranın üzerinde bulunduğunda yaşamsal işlevleri bozan bazen ölüme yol açan kimyasal maddelere zehir denir.Aşağıdakilerden hangisi zehirlenmenin belirtilerinden biri değildir?
A) Kusma ,İshal,Mide bulantısı                                     
B) Görme bozukluğu 
C)Zehire maruz kalan deride kızarma ve yanma                        
D) eklem bütünlüğünün bozulması


A BÖLÜMÜ
1- C 2- A 3- D 4- D 5- B 

B BÖLÜMÜ
 1-30 gün

2- 17-18 22
3- Milli Eğitim Bakanlığı
4- eğitimi – iyileştirilmesi - uygun
5-%99,6
6-trafik kazası
7. - önlem - ilk yardım, haber
8. hayat kurtarıcı,
9- Gece körlüğü
10-16, 4

C BÖLÜMÜ

1- C 2- A 3- D 4- D 5- B  6- D 7- A 8- C 9- B 10- D 11- 12-  13- 14- 15- 16- 
 Soru-cevap sitesi




Yorum Gönder

 
Top