2

7. Sınıflar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Ramazan, Kur’an’ın indirilmeye başlandığı aydır.
B) Oruç, ergenlik çağına gelmemiş bireyler için farz değildir.
C) Fitre, anne ve babaya verilemez.
D) Oruç, sadece Müslümanlara bildirilmiş bir ibadettir.

2. Aşağıdakilerden hangisi varlıklar âleminde bulunmaz?
A) Cinler               B) İnsanlar
C) Şeytan              D) Periler

3. “… Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildiklerini yapan ………… vardır…” (Tahrim/6)
Yukarıda verilen ayette boş bırakılan yere hangisi yazılmalıdır?
A) İnsanlar           B) Şeytanlar
C) Melekler           C) Hayvanlar

4. Cebrail ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Vahiy meleğidir.
B) Efendimizle Ramazan’da mukabele yapmışlardır.
C) Şu an hiçbir işi yoktur.
D) 4 büyük melekten biridir.

5. Aşağıdakilerden hangisi bir meleğin ismi değildir?
A) Malik                B) Rıdvan
C) Kâtibin             D) İblis               

6. Aşağıdakilerden hangisi batıl bir inanç değildir?
A) Cin, ruh vs. çağırmak.
B) Kahve falı bakmak, baktırtmak.
C) Mevlut okutmak.
D) Yatır olan evin bahçesindeki ağaca çaput bağlamak.

7. “Ey İman edenler! ………, ………… ve …………… birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durasınız ki kurtuluşa eresiniz.”(Maide/90)
Yukarıda verilen ayetteki boşluklara aşağıdakilerden hangisi yazılamaz?
A) Şans Okları      B) İlmihal Kitapları
C) Fal                    D) Dikili Taşlar (Putlar)

8. Aşağıda verilen resimdeki ışıklı yazının ismi nedir?

A) Mahya                    B) Kadir
 C) Minare Yazısı          C) Maruf
9. “Oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi surat asmayın. Onlar oruç tuttuklarını insanlara belli etmek için kendilerine perişan bir görünüm verirler.”         
Yukarıdaki İncil/Matta’dan verilen bölüme bakarak hangisine ulaşabiliriz?                  
A) Oruç, yalnızca Müslümanlara emredilmemiştir.
B) Oruç, yalnızca Müslümanlara özgüdür.
C) Orucu yalnızca din adamları tutar.
D) Orucu, yalnızca kulluk için tutmalıyız.

10. Kur’an ne zaman indirilmeye başlanmıştır?                                             
A) Kadir Gecesi         B) Kutlu Doğum
C) Miraç Kandili     D) Şaban Ayı

11. Ramazan’da gücü yetmeyenlerin oruç tutmayıp bir açı doyuracak kadar verdiği paraya ne denir?
A) Fitre      B) Fıtır Sadakası
C) Fidye      D) Sadaka

12. Akşam oruç açtığımız zamana ne denir?
A) İftar      B) İftihar
C) Sahur      D) İmsak

13. Ramazan Bayramı ile ilgili hangisi doğrudur?
A) Oruç tutulur.    B) Tespih namazı kılınır.
C) Küsler Barışır.  D) Yas Tutulur.

14. “Oruç, …………… yarısıdır.”
Hadiste verilen boşluğa ne yazılmalıdır?
A) Adaletin           B) İmanın
C) İslam’ın             D) Sabrın

15. Hangisi Ramazan’la ilgili değildir?
A) İftar      B) Teravih
C) Mizan      D) Kur’an –ı Kerim

16. “Ben …………… tamamlamak için gönderildim.”
Yukarıdaki hadiste verilen boşluğa aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Dünya’yı            B) Güzel Ahlakı
C) Mizanı              D) Kur’an’ı

17. Kur’an’ın karşılıklı okunmasına ne denir?
A) Mukabele   B) Oruç   C) İftar   D) İmsak

18. “İnanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan’ı (ibadet ve dua ile) değerlendiren kimsenin ……………………………”
Yukarıdaki hadiste verilen boşluğa hangisi yazılmalıdır?
A) Cennet’e gireceği kesin olur.
B) Soyundan gelenler hayırlı bir kul olur.
C) Küçük günahları bağışlanır.
D) Namazları ve tuttuğu oruç kabul olur.

19. Efendimiz (sav) ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) O da bizim gibi bir insandı.
B) Mucize gösterebilme yeteneğine sahipti.
C) Günahsızdı.
D) Çokça ibadet ederdi.

20. Oruç ile ilgili hangisi doğrudur?
A) Oruç tutarken çok sinirli oluyorsak tüm gün uyuyabiliriz.
B) Kalbi temiz olanların oruç tutması gerekmez.
C) Oruç, İslam’ın şartlarındandır.
D) Kilo vermek için oruç tutabiliriz.

CEVAPLAR
1D 2D 3C 4C 5D 6C 7B 8A 9A 10A 11C 12A 13A 14D 15C 16B 17A 18C 19B 20C

Her soru 5 puandır lütfen cevaplarınızı kontrol ediniz.
“Hiç bir kimse kendi elinin emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma asla yiyemez.” (Hz. Muhammed sav.)


7. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Sınavı ile ilgili aramalar 
7 sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 2 dönem 1 yazılı soruları 7 sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 2 dönem 1 yazılı soruları ve cevapları 7 sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 2 dönem 2 yazılı test din kültürü ve ahlak bilgisi 7 sınıf 2 dönem 2 yazılı 2015 din kültürü ahlak bilgisi 4 sınıf 2 dönem 1 yazılı din kültürü ahlak bilgisi 5 sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları 6 sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 2 dönem 2 yazılı 11 sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi 2 dönem 2 yazılı
 Soru-cevap sitesi




Yorum Gönder

  1. Yanıtlar
    1. 1D 2D 3C 4C 5D 6C 7B 8A 9A 10A 11C 12A 13A 14D 15C 16B 17A 18C 19B 20C

      Sil

 
Top